Serbian (Latin)

Naziv:
Central House
Adresa:
Jevrejska 19
Grad:
Novi Sad
Telefon:
021/423500
WWW:

Email:
house_central@yahoo.com
SSID:
neobee-central

Naziv:
Ritmo Latino
Adresa:
Sremska 9
Grad:
Novi Sad
Telefon:

WWW:
www.ritmolatino.co.rs
Email:
info@ritmolatino.co.rs
SSID:
neobee-latino

Naziv:
Elite Centar
Adresa:
Bul Jovana Dučića 35
Grad:
Novi Sad
Telefon:
021/4885888
WWW:
www.elitecentar.rs
Email:
office@elitecentar.rs
SSID:

Naziv:
Povetarac
Adresa:
Brodarska BB
Grad:
Beograd
Telefon:

WWW:
www.povetarac.com
Email:
parmakovic@gmail.com
SSID:
kbc.net

Naziv:
The Code
Adresa:
Trg Republike 8
Grad:
Subotica
Telefon:
024 533 858
WWW:

Email:

SSID:
The Code

Naziv:
Exit 1999
Adresa:
Omladinska 21
Grad:
Kraljevo
Telefon:
021 528 095
WWW:

Email:

SSID:

Naziv:
Cafe Music
Adresa:
Jurija Gagarina 16 (Delta City)
Grad:
Beograd
Telefon:
063 11 32 601
WWW:

Email:
caffemusicrs@gmail.com
SSID: cafe music ssid
WiFi Kod kuće
Znanje

Kućno umrežavanje nije zabavno, to se jasno vidi u kućama koje imaju kablovsku CAT5 mrežu. Vlasnici se trude da kablove sakriju, ispod poda, iznad prozora, specijalnim maskama itd. Pokušavajući da specijalnim kutijama razgranaju svoju mrežu kroz celu kuću, kako bi imali pristup iz svakog dela ovo ni za koga ne predstavlja jednostavan i prijatan posao. Bežična mreža je svakako jedino i bolje rešenje za one koji ovo žele da izbegnu, a koje nudi mogućnost široko pojasnog prenosa internet konekcije da bude deljena između korisnika ili u ovom slučaju ukućana. U samo nekoliko koraka, lako i jednostavno se vaša internet konekcija može deliti i time postati pun mrežni sistem na kome ćete deliti štampač ili čak muzički server sa vašom celokupnom MP3 kolekcijom.

Ovo je područje na kome je WiFi doživeo svoju ekspanziju i na kome su korisnici najviše profitirali i samim time obezbedili WiFi tehnologiji siguran razvitak za narednih nekoliko godina. Za kućne mrežne sisteme važno je razumevanje samih komponenti, svaki uređaj zahteva wireless karticu ili dongle, oni se naizmenično konektuju na hab koji može biti jedan od tri uređaja.

Bežična tačka pristupa (Wireless Access point) je jednostavan tranzlacioni uređaj koji je povezan na vaš glavni PC i koji dozvoljava svakom bežičnom uređaju da komunicira sa njim, što znači da ako je glavni PC isključen takođe je i internet konekcija za sve korisnike mreže. Sledeći uređaj je bežični ruter (Wireless router), to je uređaj koji je sličan bežičnoj tački pristupa ali koji dozvoljava rutiranje na samoj mreži, to znači da bi na primer dva prenosiva računara mogla da budu umrežena iako je glavni PC isključen, ali kao i pre ukoliko se internet konekcija obezbeđuje kroz njega, samim tim je veb konekcija i dalje nedostupna. Najpopularniji izbor korisnika je svakako kombinacija bežičnog rutera i modema. Treba biti veoma oprezan pri kupovini odgovarajućeg modema ali svakako bi trebalo uzeti dial up, DSL ili ADSL jer oni dozvoljavaju upravljanje celokupne vaše mreže dokle god je bežični hab uključen, svaki uređaj može pristupiti internetu. Ovi uređaji često dolaze sa već ugrađenom zaštitom firewall-a a neki i sa podrškom za kablovske konekcije.